tisdag 30 november 2010

("v")

Ny skrivare!

Äntligen har vi varit till Elgiganten och köpt en ny skrivare! Så nu kan jag få in alla gamla antika fotoalmbumsbilder in på datorn! Härligt! :)

Linnea och jag när vi var små kidz ;)
Julia och Moa när dom var små! När vi bodde i Käbboda, så söta!

Ut i kylan igen då!

Mange ringde, han var på station om 20 minuter. Så jag ska åka och hämta honom där och sen ska vi åka till Em möbler där vi ska hämta ett dynfodral till soffan. Skulle ha hämtat den för över en månad sen men jag har totalt glömt bort det. Så jag hoppas inte att dom har skickat tillbaka den.

Sen ska vi åka och kika på en skrivare till oss och datorn ;) Väldigt välbehövligt när man är student som vår familj är. Vet inte hur vi har klarat oss utan en sån egentligen!!

Haha!

Tisdag!

Oj! Mycket hinner att hända på ett dygn, för tror det var cirka ett dygn sen jag skrev sist.

Jobbade igår som sagt mellan 16,30-22 och ni anar inte hur mycket jag frös hela kvällen lång! Var verkligen som en isgubbe, huaamig! Hade larmtelefonen till råga på allt också. Den ringde verkligen stup i kvarten så irriterad jag var inombords men det kunde man ju inte visa haha.. Så det var bara att svara så glatt man kunde och säga att man skulle ta hand om det. Mer kan man ju inte göra tyvärr, det ingår ju lixom i jobbet. När jag kom hem så kollade vi på Paradise och sen lite andra avsnitt.

Imorse ringde klockan halv åtta och så galet trött jag var då. Lyckades med att snooza i 45 minuter innan jag pallade rycka upp mig. Då var det bara att hoppa in i duschen och bli lite varm och sedan göra sig i ordning till skolan. Hade föreläsning 9,15-12.

Sen tog jag Hyundaien och for direkt till Elin där hon höll på packa för fullt! Hon hade varit gullig och köpt en varsin lunchsallad till oss! Så vi fick lite bensin i magen innan vi skulle vara två starka flyttkvinnor! ;) Det var en del att bära men vi lyckades få med allting på två vändor! Duktiga var vi allt! :)

Nu sitter jag och väntar på att någon av mina sambor ska bli klara med sitt så jag kan få sällskap till EM möbler och Alina systems! Mange fick jobb idag så han har åkt iväg till Funbo för att tjäna lite kosing..

måndag 29 november 2010

Jobb ikväll

Jag håller på lagar mat i all hast. Börjar jobba om en timme! Vill inte, vill inte.. Behöva pulsa i den här snön och kylan hela kvällen! Rädda mig den som kan.

Utgång med Elin & Bea! Mina fina!

Min lipande katt

Inspelningar från i lördas!

Måndag

Kom hem från tentan för ett tag sen. Det här känns så galet hopplöst just nu. Kommer aldrig klara av den där jävla salstentan. Det är fan omöjligt. Så då vet alla det. BRA!

Laddade precis in bilderna från i lördags. Hur full var jag egentligen? Kommer inte ihåg nånting av alla dom där inspelningarna eller alla kort som jag tydligen hade knäppt.. :S Läskigt!

Jobb ikväll mellan 16,30-22. Vill egentligen inte kommer ju frysa ihjäl. Frysen redan nu när jag sitter inomhus hur ska det gå. Vill inte cykla omkring i den här kylan! Redan less på den och det är bara november än så länge..

söndag 28 november 2010

Åh vilken dag!

Söndag - Slut på veckan. Idag har jag inte mått bra, haha vilket har sina anledningar. Bakis nr1. Utgång igår med Elin och Bea! Underbart rooowligt! Men fysatingen så kallt det var! Vi förfestade hemma hos Bea innan och sen drog vi till Terassen först där vi mötte upp en kompis till Bea som skulle fixa in oss på Platina så vi slapp stå i kö. Alltid nice! Tog en evighet att få tag på en taxi när vi skulle hem och det var så kallt så jag höll på dö tillslut säger Elin från igenstans "Nej nu springer jag hem tjejer! Hejdå!" Så sprang hon iväg hahaha gullenöten("v"). Jag och Bea väntade kvar och efter typ en halvtimme fick vi tag på en taxi! Jag sov gott kan man ju säga.

Idag åkte vi ut till mamma och pappa i Österby. Jag skulle lämna massa kläder som jag rensade ut. Så blev vi bjudna på god middag och trevligt sällskap. Amazing hade tur och fick följa med hon också, men hon ville inte så gärna gå utanför dörren.

Har försökt att plugga lite nu på kvällen men jag kan inte koncentrera mig och ännu svårare när huvudet värker som det gör. Nej soova snart kanske och gå upp tidigt i morgon istället. Då det är mitt fjärde försök att sätta Pedagogik tentan!

Bilder kommer från igår.. Lovar!

lördag 27 november 2010

Massa snööö

Precis vaknat och snön bara fortsätter att falla utanför fönstret. Ska det aldrig ta slut? Visst det är oerhört vackert men fysatan så kallt och man måste pulsa fram i snön för att ingen har plogat. Mysigt på ett sätt men vill ändå ha SOMMAR!!

Denna lördagslista:
  • Tvätta (10,30-14)
  • Dra till Gränby (Shoppa lite inför kvällen)
  • Städa
  • Kanske hinna med att träna/sola!
  • Sen nalkas det partiiie at Beas house ikväll och förmodligen utgång!

fredag 26 november 2010

Fedagkväll - Idolmys

Emelie kom in till stan på eftermiddagen och vi tog en vända i gymmet! Hurtiga brudar! Avslutade den vistelsen med skön dusch och bastu! Sen drog vi vidare till Ikea där tanken var att shoppa julprylar. Tyvärr blev det en stor besvikelse då det inte alls fanns det vi ville ha! Jag fick med mig lite ljus hem åtminstonde som alltid är bra att ha. Vi träffade även på Bea och Marcus där som också var ute och shoppade. Eftersom vi inte lyckades hitta det vi sökte så åkte vi en snabbis till ÖB där det inte heller fanns så mycket. Dock jyckades jag i alla fall hitta en julgransmatta, julgransbelysning och en badrumsmatta på köpet.

När jag kom hem var middagen färdig och nu är det Idolmyys med min älskade sambo.

Long time ago ;)

Asg

Sysslar och pysslar!

Det fanns tyvärr ingen tvättid idag men det fanns en i morgon klockan 10,30 som jag tog. Så nu sitter jag och försöker konsentrera mig på plugget.. Lyckats inget vidare med det.. Tänker bara på annat och börjar göra andra saker som jag kommer på att jag bara måste göra! Haha så typiskt!

Omtenta på måndag då, VILL VILL klara den!! Men då lär jag nog ligga i lite bättre än vad jag gör nu ;)

Thailand 09

Fredag!

Åh vilken skön morgon. Idag har jág sovit ut riktigt ordentligt! Har precis käkat frukost som bestod som vanligt av havregrynsgröt med äppelmos & mjölk, mumma! Nu tänkte jag kila ner till tvättstugan och kika om det finns nån tvättid nu på förmiddan. För jag skulle verkligen behöva tvätta lite!

Senare på eftermiddan ska jag träffa Semlan Emlan vilket inte var igår känns det som i alla fall! Vi tänkte väl vara lite hurtiga och dra en vända på gymmet och efter det kanske ta en sväng till Ikea. Lite julshopping behövs ju alltid!

torsdag 25 november 2010

Räkningar Räkningar..

Nånting jag hatar med att inte bo hemma längre det är dom där jävla räkningarna.. Dom tar kål på mig. Pengarna rullade in på kontot idag och dom fösvann lika fort, pga alla dom där jävla roliga räkningarna som man ska betala. Därmed var det bara hälften kvar.. Om ens det!! Men men egentligen ska man väl inte klaga det är ju bättre att bo ensam än att bo hemma hos mamma och pappa visserligen och då får man ju räkna med ekonomiskt eget ansvar. Det går liksom hand i hand det där. Vuxenlivet kallas det för va?

Jag vill inget hellre än att ha ett fast stadigt arbete och få in säkra pengar varje månad! Bli klar med mina studier och få ett riktigt arbete.. Inte gå som vikarie på hemtjänsten längre.. Vill vara färdigutbildad nu! Men tyvärr så är det minst två år kvar..

Julpyntat!

Nu har jag julpyntat! Tagit fram ljusstakarna och nu lyser dem så fint i fönstrena, och även lagt fram lite fina juldukar. Nu är det bara gardinbyte som fattas! Men det tänker jag nog vänta med tills i helgen. Det blir så mysigt med julstämning med släkta lampor och tända ljus överallt! Mmm.

Du är det finaste för mig

NetonNet

Syster och Christoffer kom och hälsade på. Jag skulle egentligen ha färgat håret på Linnea men vi bestämde att åka på NetonNets nya lagershop! :) Massa billigheter och andra fynd! Linnea slog till på stort hon medan jag höll mig till småsummorna. Det blev en spikmatta och en skolmapp för min del! :)

Efteråt skjussade jag iväg gullegull paret till Gränby för att Linnea skulle jobba i eftermiddag.

Prommis - Frukost

Skönt med en förmiddagspromenad. Kanske skulle ta tag i frukosten eller är det försent för den? Hmm nej kanske inte.

Torsdag

4 dagars ledighet framför mig! känns så jäkla skönt!! Nu tänkte jag ta en promenad ute i det kalla kyliga vädret innan förhoppningsvis syster kommer hit. Jag skulle färga håret på henne idag men jag vet inte om hon menade ikväll eller nu på dagen. Det får allt bli en överaskning.

Jag har lite smått börjat förbereda inför julen. Julkapparna bland annat det är väl bäst att börja i tid så man inte står där dagen före julafton lixom. Tänkte även byta till julgardiner ganska så snart också, så man får lite julkänsla! Me like.

Iår är ju inte jag och Älskling borta halva december heller så iår kommer man hinna känna på julstämningen riktigt ordentligt! Helt sjukt att det redan nu på söndag är första advent! :O Det har jag inte fattar riktigt än.. Det går ju så fort att man inte hinner med!

onsdag 24 november 2010

Ja vad ska man säga?


Full som en kastrull, kanske? Är bra sugen på att festa till det i helgen igen. Bea pratade om utgång ev Platina och frågade om jag var sugen. Låter riktigt trevligt så kanske kanske, men vi får se vad som händer och sker! ;)

Föreläsning - Hemmamys!

Tog i alla fall bussen till skolan idag, var ute i god tid eftersom att jag inte hade kollat när bussen gick så jag hann till och med käka lunch i skolan innan lektionen också. Föreläsaren var idag en rolig prick att lyssna på, hatar om det är en tråkig föreläsare som man knappt orkar lyssna på utan har god lust att somna till. Men så var inte fallet idag utan han skojjade till det riktigt och pratade bara utifrån gena ord med bara tavlan till hjälp. Sånna föreläsningar gillar jag.

Efteråt tog jag bussen hem och väl innanför dörren var det middag på menyn. Nu börjar snart Paradise och det kan man ju inte missa! Pandoras ask idag ;)

Onsdag

Snart dax och bege sig till skolan, ut i den här stormen.. Det lockar inte det minsta måste jag säga. Antar att jag måste åka bussen till skolan idag. Bensinmätaren lyser så det står härligan till och pengarna är sinade.. Som tur är så fylls ju kontona på imorgon för oss! Väldigt efterlängtat!

Igår började jag rensa ut alla kläder i byrån som jag knappt använder måste ju göra lite utrymme nu när det snart nalkas en storslagen gäst här hemma!! :D Passade även på att göra ordning och fixa till med alla kläder och gjorde om så det blev lite bättre plats i vår röra av kläder och dyligt! :)

Älskling och jag hjälptes åt att byta vatten hos fiskarna nu på förmiddan, haha ingen av oss gillar att göra det och Mange är väl inte så sugen på att ha kvar dom heller.. Men man kan ju inte bara döda dom sådär tycker jag och dessutom tycker jag det är ganska så fint med akvarium. Nackdelen är då att man måste "städa" och byta vatten och grejja!

Jag är faktiskt lite sugen på att skaffa en sköldpadda, har varit det ett bra tag ända sedan vi flyttade hit.. Men det jobbiga med sköldpaddor är ju att dom lever så jäkla länge! haha och skulle man palla med det?

tisdag 23 november 2010

Nu ska jag krypa ner hos mina älsklingar!


Resan betald!

Nu så finns det ingen återvändo! Resan är betald och det återstår 44 dagar kvar!

Efter att ha lyssnat på Angelica och tittat på deras bilder så kändes det väl lite si och så.. Att det är ett slappa ställe och absolut inget partyställe eller shopingställe fick vi i alla fall helt klart för oss! Stränderna verkade vara folktomma men det kanske dyker upp folk om dom ser oss?! hhaha ;)

Vårt hotell :)

Som jag krånglar till det!

Ojoj, jag är nog alldeles snurrig tror jag.

Uppdatering: Jag hade visst fått mail om mitt betyg i delkurs 2. Den hade kommit till skräpposten, där det inte är vanligt att jag kollar min mail ;) Som tur var fick jag godkänd, men det var med nöd och näpe! Det var 6 frågor och man var tvungen att ha godkänt på minst 4. Jag hade U på 2 och G på 3 och VG på 1. Så det var på precisen ;)

Jag som trott att mitt VG på hemtentan på dlekurs 1 hade ändrats till ett G på studentportalen. Men jag hade tydligen kollat fel för det betyget som stod där på studentportalen var den andra delkursens betyg och tydligen så har inte delkurs 1s betyg kommit upp än. Virriga jag!

Det blir allt snurrigt när man har två olika delkurser samtidigt!

Sovmorgon

Gaaah så härligt att äntligen få sova ut och också klara av det! Visserligen ringe Manges klockan klockan 8 men den somna vi om till, vi gick upp runt nio och käkade frukost, tillsammans för engångs skull.

Älskling passade på att ringa hälsojouren och byta vår tid där som han ringde och bokade igår. Den passade inte eftersom jag hade skola då och har inte tid att skita i skolan nu känner jag. Det blir bara så jobbigt sen för mig när tentan kommer. Så vi fick en ny tid den 2 december 13,00. :) Då får vi se vad vi måste ta för sprutor inför resan. Vi har förberett oss på att det kommer kosta en del, eftersom Angelica och Jocke precis kom hem därifrån och dem fick lägga ut en del på vaccin.

Kikade min mail som vanligt i hopp om att jag hade fått mail från min lärare angående betyget på ena hemtentan. Jag som har varit så nojjig över en eftersom att alla andra i klassen redan hade fått betyget på mail redan i fredags samtidigt som det andra beskedet. Men inte jag, så därför så har jag varit jätte orolig att jag varit underkänd eller fastnat i urkund eller nått.. Men så hade jag i alla fall fått mail från Updock där det stod att jag hade ett G !! Lycka! Känner mig så lättad att jag klarade båda hemtentorna utan att behöva komplitera något, det som jag verkligen hade räknat med att få göra! Så nu kan jag äntligen lägga de där 2 delkurserna bakom mig och börja fokusera på omtentan i Pedagogiken.. igen.. som är nu på måndag! Jag har möte med läraren idag om det klockan 12. Så hoppas att det hjälper och att jag blir klokare av hennes ord!

måndag 22 november 2010

Monday

Ny vecka. Önskar att det var fredag redan idag. Men icke sa nicke.. Det får allt vänta några dagar till. Idag har jag jobbat på htj mellan 7,30-12,30 sen var det bara att fara till skolan på seminarium 13,15-16. Efter det hämtade jag upp min sambo på hemmaplan och vi drog iväg till Willys och införskaffade oss lite käk till kylen! Välbehövligt!

Vart lite brådis i morse då jag försov mig och vaknade en halvtimme innan jag började. Som tur var så har jag ju inte så långt till jobbet så jag kom inte mer än tio minuter försent.

söndag 21 november 2010

Bilder från igår

Söndag - En helg i Södertälje

Ikväll har jag och Älskling legat i soffan och degat framför massa gamla Tre kronor avsnitt. Kände att mer än så skulle man nog inte ha orkat med. Haft för övrigt en kanonhelg.

Igår eftermiddag åkte jag och Mange som sagt till Södertälje där vi skulle på födelsedagsfest. Vi åkte kommunalt för engångs skull och det kändes som att det tog en evighet att komma fram! Jag blev allt lite rastlös, 1,45 timme tog det kändes som en halvdag! Haha. På vägen hoppade även kusin Niclas på och gjorde sällskap. Väl framme så promenerade vi hem till Angelica där vi också skulle sova. Jag som inte hade hunnit sminka mig innan fick ju lite småbråttom haha! Men för engångs skull var jag faktiskt väldigt snabb på den fronten! ;) Sen drog vi vidare hem till Cissi för liiite partiie ;) Riktigt trevligt var det! :) Det vart utgång och en aning to much av det goooda för min del haha!! Roligt att festa på något annat ställe än på hemmaplan så det måste vi göra om snart tycker jag.

Bilder kommer..

lördag 20 november 2010

Planeringen åt pipan!

Försöket att hinna med allting som planerat idag gick ju åt pipsvängen! Först drog vi en sväng upp till Gränby där jag skulle försöka hitta nått fint att ha på sig ikväll och såklart en snabbis in på systemet. Tog ju dock liiite längre än planerat, men vad hade jag väntat mig ;) Sen drog vi direkt till gymmet och tränade, så skööönt! Någon solning blir det tyvärr inte för nu är det ganska så bråttom. Jag kom precis ut ur duschen och nu är det bara att börja fixa inför kvällen som ska tillbringas i Södertälje med Älsklings systrar! :)

Lördagmorgon

Kunde inte sova länge idag! Vaknade redan klockan sju och kunde inte somna om.. Antagligen eftersom jag är van att gå upp tidigt numera och har gjort det dom senaste fem mornarna. Jag låg kvar och drog mig och gick inte upp förän strax innan nio. Mange låg fortfarande kvar och snosade medan jag tog mig en morgonprommis runt om Kvarngärdet. Var ute en halvtimme cirka och nu nalkas det frulle!

Dagen är fullspäckad. På shemat står: Träning på nautilus, shopping på stan eller Gränby vi får se, kanske hinna med att sola också! Sen bär det av mot Södertälje. Där vi ska på födelsedagspartii! :)

fredag 19 november 2010

Syskon

Den värsta kvällen på länge blev plötsligt den bästa!

Jag hade fått mail från min lärare. Hon hade mailat betygen för hemtentan på delkurs 1 "Barns och ungdomars aktörskap och livsvillkor". Jag som trodde att jag skulle bli underkänd eller åtminstonde få komplitera något till den! Men till min stora förvåning så klarade jag den! Inte nog med det så fick jag betyget VG!! So happy So happy!! Kunde knappt tro mina ögon när jag läste det.. Fast det var inte något vanligt betygsystem som det brukar vara som A-F eller U,G,VG hon hade utan det var något konstigt poängsystem. Så få se sen vad det kommer att stå på studentportalen. :)

Lycklig Malin!

Fredag!

Idag jobbade jag (som vanligt) mellan 7,30-16! Fy vad jag inte gillar att cykla på vintern det är ju galet halt ute! Föredrar hellre att gå med min cykel ;) Och fy så kallt det var då! Även fast det ändå var +1 grad.

Nu Idolkväll.

Kärleken är bra kompicerad ibland

torsdag 18 november 2010

Färgar håret

Fast inte till någon förändring denna gång.. så kommer fortfarande att vara blondin efteråt för färgar bara utväxten! Är fortfarande osäker på om jag ska bli brunett eller inte, är väldigt klyven måste jag säga! Vill men ändå inte lixom..

Malin i ett nötskal