måndag 31 januari 2011

Want it back

Hata sjuka

Jag hatar att vara sjuk, jag blir alltid lika deprimerad varje gång. Jag vill bara bli frisk så jag kan börja träna igen! Känns som det var evigheter sen jag tränade ordentligt nu. Det känns helt värdelöst att bara gå hemma och inte ha nånting att göra. Visst jag kan väl inte göra så mycket heller med tanke på mitt huvud som dunkar hundra gånger om varje gång jag gör för snabba ryck.

Har inte tid med detta! Kan inte pencilinen börja verka?
Middag nästa; pasta carbonara!

Amazing Grace


Tråk Tråk

Äntligen har karln varit här och fixat badkaret, så nu vinglar det inte längre som tur är! Ja vad gör man? Sitter här med min annanasburk och ja gör ingenting alls. Men mitt huvud pallar inte med så mycket mer än så just nu. Stackars Mange som skulle vart i skolan hel dagen idag kom hem runt 12 för han kände sig inte heller nå bra, så nu är han hos vårdcentralen. Tänk om han också har åkt på nånting nu ja jag vet, det är ju jag som smittat honom.

Pratade med Stena idag och fick närmare svar angående renoveringen i alla fall och nu vet dom att det är Strindbergsgatans ojämna nummer som ska renoveras iår. Så vi som bor på 12 alltså jämnt nummer kommer att få vänta tills nästa år innan vi får renoverat. Så om vi inte hittar nånting annat innan dess så vet vi i alla fall att vi har yttligare ett år till på oss! Bra eller dåligt ja jag vet inte, jag vill ju flytta nu jag. Skulle kunna tänka mig att bo kvar i Kvarngärdet i de nyrenoverade lägenheterna faktiskt. Det är ju trots allt ett bra läge här, nära till stan oså och jag som vill ha uteplats. De finns de ju här :) Dock så ligger hyran på några tusen extra i månaden men det är väl det man får räkna med om man vill bo i en trea. Jag känner inte för att byta ner mig till en tvåa nu när man bott i en trea i snart två år lixom. :) Men men, vi får se hur de blir med allting!

Måndag v, 5

Ingen skola för min del idag, hade egentligen en föreläsning nu mellan 10-12 som jag verkligen hade behövt gå på eftersom jag redan missat så mycket i den delkursen. Men men är man sjuk så är man inte så mycket man kan göra åt saken tyvärr.

Skulle egentligen ha jobbat dag i morgon också men var tvungen att ringa och avboka det passet. För jag antar att dom inte vill ha mig och mina bakterier där ändå så..

Ja vad gör man en dag som denna när man ligger hemma och är sjuk och eländig? Jo man kikar runt på saker som får en att tänka på annat! Saker som gör mig på betydligt bättre humör! Det är nära nu, inväntar bara svar från family! :) Längtar!

söndag 30 januari 2011

Vill Vill

Söndagskväll

Dåså då var pencilinen uthämtat. Som tur var så slapp vi åka upp till Ackis för att hämta ut det utan det fanns faktiskt ett apotek mittemot närakuten. Man lär sig alltid något nytt! Men det värsta med pencilin är ju att det tar några dagar innan den börjar verka.

Man kanske ska göra i ordning lite fruktsallad och krypa ner i soffan till nån film :) Myys!

Hämta pencilin

Dags att bege sig mot sjukan igen då.. Att dom inte kan fixa allting på engång det är ju tammefan i mig sjukt! Men men.. Vad kan jag göra åt det? Ingenting så, bara att ta bilen och åka till närakuten igen sen till Ackis!

Sjukling

Vaknade imorse av att halsen brände värre än någonsin, varje försök till att svälja kändes som en mardröm. Jag fattade ju direkt att det var halsfluss på ingång eftersom jag haft halsont i flera dagar nu utan att det gått över. Så vi åkte iväg till närakuten och där fick man ju vänta som vanligt hur länge som helst. Men tillslut fick jag komma in och feber hade man ju också, så typiskt och positivt halsprov vad annars?!

Men det förjävliga var ju att jag inte fick ut recept på penicilin på engång utan jag fick en ny tid och måste åka tillbaka klockan 16,30 för att träffa en läkare som kan skriva ut recept. Helt sinnessjukt! Så då måste jag betala yttligare 140 kronor för att få träffa en läkare, utöver de 80 kronorna som man betalade för att enbart få göra ett litet halsprovbara, sen måste jag åka upp till Akis för att ens kunna hämta ut pencilin! Eftersom att det är söndag och det är stängt på alla vanliga apotek. Så jäkla omständigt allting ska vara för att få en ynka liten kur!!

lördag 29 januari 2011

LOVE

Lördagsmys

Nu: Fruktsallad + Film med min finaste!

Tro aldrig att du har koll på läget

Fullsnejs!

Nu har vi precis ätit middag, klyftpotatis och korv vart det. Mumma! Hela eftermiddagen har varit fullspäckad! Mamma och pappa kom kanske runt tre nångång och då började pappa och Älskling med att montera köksbordet och jag kan lova att det tog hela eftermiddagen att montera ihop det. Men dom var så duktiga så och när det väl var klart så vart det riktigt snyggt! Vi passade även på att sätta upp en hylla som vi köpte på Ikea idag, som jag hoppas inte ramlar ner pga av för små skruvar! Haha men bara vi inte har för tunga grejer på den så ska det nog inte vara några problem hoppas jag!

Medan killarna monterade hyllor så hjälptes jag och mamma åt med att byta ut julgardinerna (jag vet, men bättre sent än aldrig! ;)) till vanliga gardiner! Vi passade även på att gå ut och slänga julgranen som legat på balkongen och barrat ett tag nu, så nu kan man säga att hela julen är som bortblåst!

Mys i soffan nästa!

Lördag

Imorse vaknade jag med en förskräcklig halsont.. Har knaprat halstabletter men det verkar inte hjälpa vidare bra tyvärr. Men vi begav oss i alla fall som bestämt till Ikea efter frukosten. Där vi skulle köpa nytt köksbord som vi sagt så länge att vi ska göra. Vi mötte upp familjen där borta eftersom att dom skulles stå för ungefär halva betalningen. Egentligen hade vi ju sparat undan till resten oxå som jag fått i julklapp av farmor och mormor. Men efter en viss incident så har vi ju tyvärr inte dom pengarna kvar så vi fick lägga ut resten ur egen ficka. Morr! :S

Det handlade även lite andra smågrejjer på Ikea och på vägen hem stannade vi till på Biltema där vi köpte ett strykjärn och kupévärmare.

Nu är det städ som gäller och väntar på att morsan och dom ska komma hit med bordet då det var dom som tog det i deras bil.

Ikväll som jag var bjuden på party och allt, men eftersom jag inte mår nå vidare bra så blir det inte så tyvärr! Men vi får ta igen det en annan gång ;) Det kommer ju fler tillfällen som tur är! Så för min del blir det en lugn hemmakväll med älskling istället.

fredag 28 januari 2011

I`m so happy!



Hållde på somna flera gånger om på lektionen idag, det tar på krafterna att vara en arbetande kvinna haha ;) Men när lektionen äntligen var slut skulle jag ta mig ut i den fulla eftermiddagstrafiken mitt inne i stan och hämta upp Älskling vid hans skola. När jag äntligen kom fram så drog vi till gymmet. Jag kan ju dock inte påstå att jag bidrog till så mycket träning idag tyvärr, men anledningen var för att jag känner mig hängig fortfarande. Vill bara inte bli sjuk!

Men en glad överaskning! Jag ställde mig på vågen och till min förvåning och häpnad så hade jag gått ner cirka 1,5 kg. Wihoo det börjar ta sig minsann! Inte många kilo kvar nu till mitt första mål! Ska allt klara det innan sommaren! :D

Fredag

Kom precis hem från jobbet, nu ska jag bara få i mig lite lunch och kanske ta en snabbdusch sen måste jag bege mig igen mot skolan! Full rulle. Men känner mig faktiskt inte riktigt bra, hade ont i halsen och var täppt i näsan när jag vaknade i morse. Hoppas inte att det är dax att ryka på nånting! Har inte tid att bli sjuk!

torsdag 27 januari 2011

Film + Fruktsallad

Elin och jag började kolla på en film från 2006 Cashback tror jag att den hette, insåg efter ett tag att jag sett den tidigare. Men den var helt värdelös så pallade inte ens kolla klart på den, men fruktsalladen som vi gjort i ordning var desto godare! :)

Tre Kronor


Nu har vi sett det allra sista avsnittet av Tre Kronor, fy så dåligt slut! Har man sett alla tio sesånger för att komma fram till det där dåliga slutet?? :O Fast visserligen så hade dom väl inte utvecklat och kommit på så bra slut av serier vid det laget. Det var ju ändå 1999 lixom 12 år sen så :P haha!

Bus med tyra igår!

Torsdag

Första dagen på jobbet idag efter väldigt länge haha eller aa i alla fall tre veckor eller nått sånt. Känns alltid så jobbigt att komma tillbaka när man varit borta ett tag, men det går så fort att komma in i det igen. Jobbar i morgon igen men kortpass som tur är, mellan 07,30-11,30. Sen har jag föreläsning i skolan på eftermiddan mellan 13,15-16. Så fullt upp i morgon oxå! Men sen så är det helg!

Jag och älskling var och storhandlade efter jobbet och tror aldrig att vi har handlat så mycket som vi gjorde idag. Det vart drygt 1500 spen, haha satan igatan. Tror aldrig vi handlat för så mycket nångång tidigare under våra två år tillsammans då vi handlat på Willys. Så nu har vi käk så det räcker och blir över i alla fall :) Dessutom tanka vi fulltank på de, så man kan väl säga att vi satte sprätt på pengarna på engång! Men det känns skönt att veta att vi har både mat och bensin i bilen nu ett tag framöver!

onsdag 26 januari 2011

Onsdag - Hälsade på Semlan & Tyra

Åkte som sagt ut till Semlan tidigare idag och hämtade upp Elin vid Dalbyhemmet på vägen. I dörren möttes vi av en liten liten sötkrabat som var så ivrig och glad! Lilla Tyra som kom och ville hälsa på oss! Jätte söt och så liten! Hon var så himla busig det lilla sötfröt! :)

Efter en hel del bus och massa snackerisnack så begav vi oss hemåt mot staden igen, stannade till på vägen och handlade lite frukt till vår fruktsallad som vi skulle äta till filmen. Men det blev middag istället som Mange hade gjort i ordning innan han drog iväg på jobb. Min sötaste baby! Så fruktsallad får det allt bli en annan dag minsann.



En sväng på stan!

Jag tog en sväng ner på stan i alla fall och uträttade lite små ärenden som jag hade. Så när jag var nere på stan passade jag på att köpa med mig en Cupido sallad hem, så den har jag precis smällt i mig! Nu ska jag bara hoppa in i duschen och snabba mig iväg ut mot Dalbyskogarna!

Gambianska djurlivet

Morgon Morgon

Älskling hjälpte mig alldeles nyss med att betala alla roliga(not) räkningar! Fysatan vilken räkningsfylld månad, verkligen tur att jag fick lite extra inkomst den här månaden säger jag bara! Hatar alla jävla räkningar Grr om man får säga så!!

Jaha hur ska man fördriva denna lediga dag då? När älskling precis har traskat iväg till skolan och jag sitter här alldeles ensamen. Gå ner på stan kanske? Jag skulle egentligen ha träffat Bea på stan idag men hon hade fullt upp så det gick tyvärr inte.

Senare i eftermidda ska jag i alla fall åka ut mot Dalbyskogarna hem till Semlan och titta på voffsing! ;) Ska bli myyys de! :D

tisdag 25 januari 2011

Natti Natti

Ja då var det dax för lilla mig att krypa ner under täcket hos min finaste livskamrat som redan ligger och snarkar. Jag satt upp och kollade på en film Death race 2! Riktigt bra ;)

Jag sitter och tittar på min fina lilla Amazing som just nu ligger på soffan och sover. Så himla fin hon är! Man fylls av lycka när man tittar på henne haha i alla fall när hon är lugn och inte vill kivas ;) Nejdå, skojjar bara hon är minst lika fin då! Mammas fina lilla ängel ("v")

Bra dag!

Trots allting negativt som försegår runtomkring oss just nu så har min dag trots allt varit väldigt bra! Först skolan då att det var mycket mer intressant än jag tänkt mig att det skulle vara, sen besiktningen som gick bra (bortsett från de två små anmärkningarna som är lätta att fixa).

Sen så när jag kom hem nu för ett tag sen så hade jag fått lönespec och den gav mig ett stort leende och dessutom så hade jag fått besked från CSN, att jag får fortsatt studiestöd och den summan var en väldigt glad översakning! Så denna månad blir en riktigt bra månad! :) Me like alot!

Besiktning på bilen

Tyvärr så var jag ju tvungen att smita en timme tidigare från föreläsningen pågrund av att vi hade besiktningstid klockan 15,40. Så jag hämtade upp Mange på hans skola och så åkte vi och tankade och lite dylikt innan vi begav oss mot Bilprovningen.

Så nervös jag var! Haha jag har ju aldrig besiktat en bil förut som ni kanske vet och när jag såg skylten innan vi skulle köra in om att ta fram varningstriangeln så började mitt hjärta att dunka! Inte visste jag att man var tvungen att ha en sån, haha och jag som haft körkort i över ett år vid det här laget och varit bilägare i snart ett år oxå för den delen! Hahaha skratta om ni vill men så är i alla fall fallet. Vi körde i alla fall in bilen och jag åkte inte ner i hålet haha ;) Sen gick vi ur och glodde nervöst medans gubben gick runt och spanade in min lilla pärla.

När allting tillslut var klart så fick vi vår lilla lapp och vi fick två stycken anmärkningar men inget så allvarligt så att vi var tvugna att komma tillbaka som tur var! Det var ju dels varnings triangeln då och sen var det skyltlyktan som var ur funktion. Så nu har vi en månad på oss att fixa det innan vi får böter av farbror polis. En riktig lättnad faktiskt, jag som aldrig trodde att den skulle gå igenom!

Första dagen i skolan

Som jag skrev tidigare idag så var det min första dag i skolan idag. Jag kom dit och virrade såklart runt i hopp om att hitta rätt lokal som vi skulle vara i. Till min lycka så mötte jag Kerstin som jag läste med förra terminen och det visade sig att hon också skulle läsa B kursen. Så vi hittade tillslut rätt rum som vi skulle vara i och det visade sig att vi vart totalt tre stycken men att en då fattades. Så en liten klass kan man väl lugnt säga! Men å andra sidan kanske det kan vara skönt för en termin sådär det återstår väl att se. Jag trodde att det skulle vara ett seminarium men det visade sig att det skulle komma en kvinna och föreläsa för oss från Stockholms universitet.

Jag hade ju inte rikigt fattat vad hela den här delkursen skulle handla om innan jag kom till skolan men när föreläsaren började prata så insåg jag fort hur intressant det skulle bli. Hon pratade om precis det som jag skulle vilja jobba med! Alltså barn och ungdomar som har hamnat snett i samhället och har blivit placerade på olika sätt. Exakt det som jag har tänkt att jag skulle vilja arbeta med i framtiden. Så jag tror att jag har kommit helt rätt, jag som var så osäker innan och hellre ville läsa Sociologi A. Men det kommer jag ju kunna läsa en annan termin! För det är oxå ett ämne som jag tycker verkar jätte intressant!

Vänskap

Vänskap. Vad är det egentligen?

Man tror att man kan lita på sina vänner, sina bästa vänner men icke! Där har du fel! Inse fakta! Du kan inte lita på någon, inte ens dem som du trodde kände allra allra bäst. Det är just dem du egentligen inte alls kan lita på. En kniv i ryggen är det enda som behövs för att bryta upp en lång vänskap. Man kanske tycker att det finns någonting som är viktigare än vänskap. Någonting som lockar en mer än att ha en nära kvar. Bryr sig inte om att mista en vän, struntar i det helt enkelt. Du har gjort ditt val, snart står du ensam kvar! Utan en enda vid din sida!

Jag älskar dig!

Tisdag

Idag är det min första dag i skolan för den här terminen! Jag har ju tyvärr missat en hel vecka eftersom att jag då befann mig på varmare breddgrader. Men jag hoppas att det inte ska bli några problem att ta igen det. Egentligen skulle jag ju helst av allt vilja läsa Sociologi A som jag för tillfället står som reserv 5 på. Dom sa att dom skulle höra av sig den här veckan om jag hade kommit in på den annars kunde jag räkna med att jag inte gjort det. Så därför tänker jag börja läsa Barn och ungdomsvetenskap B i alla fall eftersom att annars kommer jag att komma efter så himla mycket och det vill jag ju inte!

Alltså seminarium mellan 13,15-16 men jag kommer att behöva smita iväg tidigare eftersom att jag har besiktning på bilen idag klockan 15,40! Läskigt värre! Jag har ju aldrig gjort det förut så därför hoppas jag att min käre sambo följer med mig dit haha.

Inspelningar från kryssningen!

måndag 24 januari 2011

AMaziiiing min skatt

Bilder från kryssningen


De få bilder som jag lyckades knäppa på den korta stund som jag var närvarande ;)

Grymt besviken!

Är lika grymt besviken idag eller idag känner jag mig mer frustrerad över hur människor egentligen är pundade!! Jag känner en riktig ilska inom mig som jag bara vill få ut på någon!

Mange har polisanmält saken idag som tur är. Visst vad kommer dom att kunna göra egentligen? Inte mycket och för det första kommer det väl att ta år och dar innan dom gör något alls. Men endå är det ett sätt att visa att vi verkligen menar allvar!! Ett sätt att visa att detta inte är OKEJ!!

Jag hoppas verkligen att personen ifråga får sig en rejäl tankeställare och inser hur idiotiskt korkad denne beter sig!! Misst vänner för livet absolut helt klart utan tvekan!

Måndag

Ny vecka då. Idag har jag typ bara tagit det lugnt. Gick ner en sväng på stan med Elin nu på eftrmiddagen. Vi gick runt och kikade lite priser hos olika frisörer på hårförlängning. Det är ju riktigt dyrt egentligen, men vill man vara fin så kostar de.

Pullan var här en sväng och lämnade igen lite pengar, men hon gick precis. Hon skulle på bio med Krikkekoffer för de frar nämligen 6 månader idag. Grattis till er! Love Love paret ;)

Aldrig lita på någon

Jag slutar aldrig att förvånas över människor. Den du trodde dig kunna lita på var kapabel till att sticka kniven i din rygg. Jag som brukar vara ganska godtrogen och har lätt för att lita på folk har härmed fått börja tänka om. Att aldrig lita på någon, inte ens de du aldrig trodde skulle kunna svika dig.

Jag känner mig grymt jävla besviken och samtidigt så förbannat arg. Jag vet egentligen inte riktigt vad jag ska göra men jag vill bara att sanningen ska komma fram och jag ska få det som är mitt tillbaka.

En vän ena dagen kanske inte din vän den andra dagen! Ett svek som kommer att stå dyrt. :(

Galaxy

Var ju på kryssning, som blev allt annat än lyckad. Åkte på en rejäl huvudverk och illamående. Tror att det måste vara nått sen resan. Så min kväll blev inte allt för kul men det får jag ta igen nästa gång! Som tur var så fick jag ta igen en timme innan landgång nu på kvällningen! haha. Jag vart lite nojjig om det skulle vara Gula febern som jag åkt på, men det hoppas jag verkligen inte att det är och då tror jag inte att jag skulle kunna hållt mig uppe på benen heller.. Men klart man blir ju lite nojjig när jag legat och fryst/ svettats om vartanat och dessutom haft en fruktansvärd huvudverk som aldrig släpper..

lördag 22 januari 2011

Färgar utväxten!

Dåså! Färgen isatt i håret så nu är det bara att vänta tills det är dax för att tvätta ur det!


Lördag - En dag hemma i kylan

Äntligen fick jag soova ut ordentligt! Första natten på riktigt länge! Men förmiddagen har varit allt annat än lugn!

Började med att käka frukost och sen drog jag och baby upp till Gränby en sväng. Där jag köpte en kavaj till kvällen och införskaffade mig lite dryckbart från systemet medan Mange sprang in på Ica Kvantum och handlade. Vi har även hunnit med att tvätta oxå och nu ska jag precis sätta i lite färg i huvudet och sen är det bara att börja göra sig i ordning inför kvällen.

Bussen går klockan 17,15 så har liiiite brådis! Ha en underbar lördag allihopa! :)

fredag 21 januari 2011

Helt slut

Jag är helt slut som människa idag. Huvudet snurrar och jag känner mig varm. Hoppas inte att det är något virus på G. Det har jag inte tid med då jag har en fullspäckad morgondag!

Vakna. Kolla tvättid! Absolut ett måste. Sen försöka hinna ner en sväng på stan eller möjligen Gränby kanske och kika på nått klädbart till kvällen. Sen är det bara hem och svira om och packa inför helgens bravader! Det är nämligen kryssning som står på shemat fö min del! Tillsammans med Elin och Angelica och Co! Vilket jag verkligen ser fram emot så därför får det absolut inte vara något bakomliggande virus som spökar i kroppen!! Inte okej!

Gambia 2011